Om Isolda

 

Vi är en nordisk distributör med starka varumärken för det moderna kontoret, det smarta hemmet och den mobila människan. Med spännande produkter och tjänster gör vi livet roligare både på jobbet och på fritiden – en passion som gått i arv sedan många år tillbaka!


1916 seglar jungman Gunnar Osvald över världshaven ombord på segelfartyget S/V Isolda och skapar handel tillsammans med fjärran länder. 72 år senare grundar hans barnbarn Henrik Osvald företaget som får bära samma namn: Isolda. Inspirerad av sin farfars hisnande handelsäventyr tar Henrik Osvald med sig bläcket, det svarta guldet som han kallar det, hem till Norden och börjar bygga upp långsiktiga relationer tillsammans med leverantörer och återförsäljare. 

Idag är vi en ledande distributör med 30 års erfarenhet som förser över 3000 återförsäljare i Sverige, Norge, Finland och Danmark med spännande produkter. Bläcket har fortfarande en självklar plats och är i gott sällskap med smarta ergonomiprodukter, gamingtillbehör som registrerar dina ögonrörelser och hörlurar gjort på återvunnet material – för att nämna några.

Huvudkontoret ligger i Göteborg och backas upp av filialkontoret i Oslo. Vårt centrallager har vi i Jönköping, perfekt placerat i hjärtat av Norden så att vi snabbt kan skicka varor med en genomsnittlig leveranssäkerhet på 99,91%.

Vi erbjuder skräddarsydda affärslösningar, djupa branschkunskaper, kraftfull marknadsföringssupport och helhjärtad service. På så sätt ser vi till att alla spännande produkter får det mottagande som de förtjänar.

Med enkelhet, flexibilitet och passion fokuserar vi varje dag på att skapa det högsta värdet tillsammans med alla återförsäljare och leverantörer. Varmt välkommen ombord på Isolda!

 

 

Smarta tjänster för dig som är återförsäljare


Produktkatalog på fil (FTP)

Med ett FTP-konto hos Isolda har du hela tiden dagsfärsk tillgång till hela Isoldas sortiment på fil. Här hittar du mängder med information om produkter, såväl logistisk som kommersiell.

Integrerad orderprocess (EDI)
Vi erbjuder alla återförsäljare möjligheten att integrera hela orderprocessen via EDI. Det innebär att du automatiskt kan lägga order till Isolda, få orderbekräftelse, leveransavisering (inkl. kolli ID), samt faktura när leveransen är genomförd. Givetvis kan du skicka varor direkt till din kund via Isolda, så kallad Drop-shipment.

Webservice
Isolda WebService är en tjänst som kombinerar funktionaliteten för EDI & FTP men i realtid. Detta är för dig som vill ta onlinehandeln till nästa nivå. WebService erbjuder ett skräddarsytt api som ger dig tillgång till en stor mängd produktinformation så som till vilken toner passar till vilken skrivare. Du kan även få information om pris och tillgänglighet samt skicka din order och få leveransaviseringar.

Skrivarbevakning (IDFM)
Är ditt företag redo att helt automatisera order & leveransprocessen? Vi erbjuder er en digital övervakning av era kunders printers med automatiserade leveranser av förbrukningsmaterial.

Returklubben
Med vår partner Returklubben.se kan dina kunder enkelt återvinna tomma bläckpatroner samt tonerkassetter och på så sätt bidra till att skapa en mer hållbar värld.

 

 

"Vårt samarbete sträcker sig långt tillbaka i tiden och mycket har hänt på vägen. Utmaningar har självklart funnits men vi har tillsammans lyckats hitta lösningar och tagit steg i rätt riktning. Isolda har som jag sett det alltid gjort sitt bästa och kommit med konstruktiva förslag vilket jag ser som en viktig grundsten i vårt långa och framgångsrika samarbete."

August Åkesson
Retail Planning Specialist på Clas Ohlson

 

  

Market process för nya innovativa varumärken


1. Förberedelse
Tillsammans med dig som är leverantör utformas marknadsmaterial som enkelt förklarar varumärkets koncept och existensberättigande för den nordiska marknaden.

2. Matchning
Våra Key Account Managers matchar upp varumärket med återförsäljare där produkterna hamnar i rätt miljö och till rätt målgrupp.

3. Etablering
Presskit skickas till inflytelserika publikationer för att sätta varumärket på kartan. Detta följs upp av brandingaktivieter som interagerar och skapar relation med målgruppen via exempelvis event och sociala medier. Med skräddarsydd kanalmarknadsföring anpassat för varje återförsäljare triggar vi försäljningen och stärker köpupplevelsen.

4. Expandering
Genom nära dialog med leverantören och återförsäljarna optimerar vi tillsammans erbjudandet och skapar ännu fler nöjda kunder.
För att förbättra användarupplevelsen på Isolda.se använder vi cookies. Genom att fortsätta på sidan accepterar du användandet av cookies.