Kemikalieskatt 1/7

Från den 1 juli 2017 kommer en ny skatt på kemikalier i viss elektronik att tas ut. Syftet är att minska förekomst, spridning och exponering av farliga flamskyddsmedel. Genom skatten vill riksdagen påverka att mer miljö- och hälsovänliga alternativ i stället används vid produktion av framtida produkter.

 Hur påverkas du som återförsäljare hos Isolda?

Är du som återförsäljare en godkänd lagerhållare hos Skatteverket så ansvarar ni för att redovisa och betala denna kemikalieskatt till Skatteverket. För att Isolda skall kunna erkänna er som en registrerad lagerhållare behöver ni skicka in ert godkända beslutsunderlag från Skatteverket. Mer information kring registrerad lagerhållare finns på: 

Skatteverket.se

 Är ni som återförsäljare inte en godkänd lagerhållare hos Skatteverket ansvarar Isolda för att redovisa och betala denna kemikalieskatt. Skatten kommer att tas ut på de produkter som Riksdagen beslutat kring. Skatten tas ut med 120kr per kilo (produktens nettovikt exklusive emballage) men dock högs 320kr per styck. Mer information kring detta finns på:

Skatteverket.se - Vilka produkter omfattas?

För att förbättra användarupplevelsen på Isolda.se använder vi cookies. Genom att fortsätta på sidan accepterar du användandet av cookies.